Blog

Τα τελευταία μας νέα

Σημαντικές αλλαγές στον αλγόριθμο της Google για τα αποτελέσματα αναζήτησης από κινητές συσκευές

Standard Post with Image

Ο αλγόριθμος του Google Search για κινητές συσκευές προσθέτει Mobile-Friendly factors και αναβαθμίζει το App Indexing
Ο νέος αλγόριθμος της Google για κινητά θα περιλαμβάνει και επισήμως πλέον παράγοντες αξιολόγησης όσον αφορά το mobile-friendly usability ενός website, δηλαδή το κατά πόσο φιλικό και χρηστικό είναι ένα website στις κινητές συσκευές. Παράλληλα αναβαθμίζεται ο ρόλος του App Indexing, δηλαδή της ευρετηρίασης των mobile apps μέσω του App Indexing για την προβολή των ευρετηριασμένων εφαρμογών σε περίοπτη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης μέσω κινητών συσκευών.

Η Google ανακοίνωσε ότι έχει κάνει δύο σημαντικές αλλαγές στον αλγόριθμο της για την κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης στο mobile search:
1. Η Google θα χρησιμοποιεί mobile-friendly factors στα αποτελέσματα αναζήτησης για κινητά από τις 21 Απριλίου 2015 και
2. Θα κάνει ranking των mobile εφαρμογών που συμμετέχουν στο App Indexing για συνδεδεμένους χρήστες αρχής γενομένης από τις 26 Φεβρουαρίου 2015.

Τα Mobile-Friendly Websites θα εμφανίζονται σε καλύτερες θέσεις στο Mobile Search
Η Google δήλωσε ότι στις 21 Απριλίου 2015, οι mobile ranking factors της (δηλ. οι παράγοντες κατάταξης αποτελεσμάτων για κινητές συσκευές) όχι μόνο θα χαρακτηρίζουν τα sites ως mobile friendly αλλά θα  καθορίζουν κιόλας το αν τα sites θα πρέπει να εμφανίζονται και να κατατάσσονται ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η Google δηλώνει ότι αυτή η αλγοριθμική αλλαγή θα έχει «σημαντικές επιπτώσεις» στα αποτελέσματα αναζήτησης για κινητά, επηρεάζοντας όλες τις γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

Η Google δηλώνει για αυτό ότι «πλέον οι χρήστες θα μπορούν ευκολότερα να λαμβάνουν απολύτως σχετικά και υψηλής ποιότητας αποτελέσματα αναζήτησης, τα οποία θα έχουν βελτιστοποιηθεί για τις συσκευές τους

Η Google προέβει σε αυτή την ανακοίνωση γιατί, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, θέλει να προετοιμάσει τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων για αυτό. Δίνει ουσιαστικά μια 2μηνη προθεσμία για να μετατραπούν τα websites (όσα δεν είναι ήδη) σε mobile friendly! Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι στα σχέδια της Google και δοκιμάζεται εδώ και αρκετό καιρό, επεκτείνοντας ουσιαστικά τον Mobile Ranking Demotion Algorithm που ξεκίνησε το 2013.

Τα Mobile Apps τα οποία η Google κάνει Index θα κατατάσσονται υψηλότερα στο Mobile Search
Επιπλέον, η Google δήλωσε ακόμη ότι, έχοντας αρχίσει ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου, οι εφαρμογές που είναι ευρετηριασμένες από τη Google μέσω του App Indexing θα αρχίσουν να ταξινομούνται σε υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης μέσω κινητού τηλεφώνου και αυτό θα λειτουργήσει μόνο για συνδεδεμένους χρήστες που έχουν εγκαταστήσει το app στο κινητό τους.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι το κατά πόσο το website σας είναι φιλικό προς κινητές συσκευές είναι πλέον πιο σημαντικό από ποτέ!
Για να πάρετε μια αρχική εικόνα για το που βρίσκεται το site σας όσον αφορά το mobile usability μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα mobile usability reports της Google καθώς και το mobile friendly testing tool, ενώ μπορείτε επίσης να δείτε και τα mobile guidelines της Google. Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο info@honestpartners.gr.

Σχετικά Άρθρα:

Ευχαριστούμε για την εγγραφή

OK