ΜυΑ - Μνημεια Υπο Απειλη

Λεπτομέρειες:

Το έργο αποτελεί μία καινοτόμα προσέγγιση που έχει ως βασικό της μέλημα την καταγραφή και διατήρηση των μνημείων που βρίσκονται διάσπαρτα στην ελληνική επικράτεια.
Στοχεύει στη δημιουργία ενός διαδραστικού εργαλείου για τη βελτίωση των συνθηκών τεκμηρίωσης και διαχείρισης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε θέματα αξιολόγησης, ιεράρχησης προτεραιοτήτων, λήψης αποφάσεων και αποτελεσματικής κατεύθυνσης πόρων.

Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην υλοποίηση διαδραστικών εργαλείων επικοινωνίας με τους χρήστες (π.χ. "Καταχώρησε ένα μνημείο", "Μοιράσου μια ιστορία", κλπ) με σκοπό την ενθάρρυνση της συμμετοχής των επισκεπτών στη διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Η Αναβάθμιση:
Ένα πλήρως δυναμικό site, αναβαθμίστηκε με καινοτόμα εργαλεία που το καθιστούν απόλυτα εύχρηστο στα μέλη του αλλά και εργαλείο μελέτης  για ερευνητές, φορείς, ΜΚΟ,  ΜΜΕ κλπ. Η σύνδεση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ενισχύει το διαδραστικό χαρακτήρα του έργου αλλά και τη διασπορά της πληροφόρησης.

Η Διάκριση:
Το πρόγραμμα «Μνημεία υπό Απειλή» προκρίθηκε στις 50 πιο καινοτόμες ιδέες, πανευρωπαϊκά, στο διαγωνισμό: "@diversity: innovative ideas for cultural and creative sectors in Europe" στην κατηγορία «Προώθησης Πολιτισμού».

Φορείς Υλοποίησης:
Το πρόγραμμα οργανώθηκε υπό την επιστημονική αιγίδα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και το  Ίδρυμα «Α.Γ. Λεβέντης».

  • Παράδοση: 15 / 10 / 2012
  • Τεχνολογίες: PHP, css, MySQL, jquery, HTML5
  • Πελάτης: MUA
  • Ιστοσελίδα: http://www.mua.gr/
Κοινοποίηση:

Σχετικά Έργα:

Ευχαριστούμε για την εγγραφή

OK