Blog

Τα τελευταία μας νέα

Η σχέση του Pokémon Go με την Amazon και τα… ιπτάμενα Drones!

Standard Post with Image

Τον τελευταίο μήνα προκάλεσαν σάλο παγκοσμίως δύο γεγονότα, τα οποία εκ πρώτης όψεως φαίνονται εντελώς ασύνδετα μεταξύ τους!

Αναφερόμαστε πρωτίστως στο Pokémon Go το οποίο έχει προκαλέσει φρενίτιδα σε μικρούς και μεγάλους χρήστες, αλλά και σε μία άλλη είδηση η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη….

Φυσικά εννοούμε την πρώτη ιστορική παράδοσης δέματος για οικιακή χρήση, με Drone, που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ! Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη ιπτάμενη αποστολή – παραλαβή δέματος, συνέβη στη Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπου η εταιρεία 7- eleven χρησιμοποίησε την υπηρεσία αερομεταφοράς της εταιρείας Flirtey.  Το δέμα περιείχε είδη τροφίμων και το drone καθοδηγούνταν αυτόνομα προς τον προορισμό του χωρίς ανθρώπινη υποστήριξη!

Όπως είναι ήδη γνωστό, στην αξιοποίηση της δυνατότητας αερομεταφορών μέσω drones στοχεύει ο παγκόσμιος κολοσσός της Amazon. Το σενάριο αυτό είναι όντως αληθινό, και η εταιρεία σκοπεύει με το πρόγραμμα “Amazon Prime Air”  να μπορεί να αποστέλλει μέσω drones τα προϊόντα που θα παραγγέλνουμε, και αυτά να προσγειώνονται μπροστά στο σπίτι μας εντός μισής ώρας από την ολοκλήρωση της παραγγελίας.

Πώς όμως θα μπορούσε το Pokémon Go να φανεί χρήσιμο στην Amazon, για να υλοποιήσει τις ιπτάμενες αποστολές της μέσω Drones; Μα φυσικά με την χρήση προκαθορισμένων εικονικών σημείων GPS, που έχει ήδη εφαρμόσει η εταιρεία Niantic μέσω του Pokémon Go! Tα γνωστά – για τους χρήστες της εφαρμογής- Pokéstop, είναι καθορισμένα εικονικά σταθερά σημεία, τοποθετημένα μέσα στις πόλεις. Με την χρήση αντίστοιχων εικονικών σημείων σε κάθε οικία (ουσιαστικά ως χρήση εικονικών γραμματοκιβωτίων) , η Amazon θα μπορεί να γνωρίζει σε ποιο ακριβώς σημείο πρέπει να προσγειωθεί το drone ώστε να μεταφέρει αυτόματα το δέμα. Και το καλύτερο; Αν επιθυμείτε το εικονικό γραμματοκιβώτιο σας να είναι στην ταράτσα του σπιτιού σας ή στο μπαλκόνι σας, το ορίζετε αποκλειστικά εσείς!

Λίγη υπομονή και το μέλλον μας επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις!

Πηγές:

http://phys.org/news/2016-07-donuts-flight-us-approved-drone-delivery.html

http://www.theverge.com/2016/7/23/12262468/7-11-first-retailer-deliver-food-drone

http://www.ign.com/wikis/pokemon-go/PokeStops

https://en.wikipedia.org/wiki/Amazon_Prime_Air

Σχετικά Άρθρα:

Ευχαριστούμε για την εγγραφή

OK