Blog

Τα τελευταία μας νέα

Cloud Computing: TI ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ «ΣΥΝΝΕΦΟ»;

Standard Post with Image

Σύμφωνα με έρευνες η συνολική αγορά του Cloud Computing  παρουσιάζει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους κλάδους της Πληροφορικής. Ειδικότερα, οι επενδύσεις στον τομέα του Software as a Service (SaaS) αναμένεται να διπλασιαστούν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια[1].

Τι είναι όμως το Cloud Computing και ποια πλεονεκτήματα μπορεί να προσφέρει σε μια επιχείρηση;

Καταρχήν ο όρος, που στα ελληνικά μεταφράζεται (μάλλον ατυχώς) ως Νέφοϋπολογιστική, αναφέρεται σε μια Internet-based τεχνολογία που επιτρέπει στο χρήστη να χρησιμοποιεί λογισμικό, υπηρεσίες και δεδομένα τα οποία δεν είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή του. Πρόκειται, κυρίως, για λογισμικό το οποίο χρησιμοποιούμε on-demand αξιοποιώντας τον παρεχόμενο χώρο που συνήθως προσφέρουν αυτές οι υπηρεσίες.

Ε, και?

Μπορεί ο ορισμός να ακούγεται σύνθετος και δυσνόητος, ωστόσο τα πλεονεκτήματα του cloud περιβάλλοντος είναι σαφή και κατανοητά για όλες τις επιχειρήσεις.

Οι cloud εφαρμογές προσφέρουν βελτιωμένες επιδόσεις και  μεγάλη ευελιξία. Επιτρέπουν ενισχυμένη συνεργασιμότητα καθώς η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ διαφορετικών χρηστών γίνεται ευκολότερη, ενώ, ταυτόχρονα, η διαχείριση του όγκου των δεδομένων μπορεί να γίνεται κεντρικά εξασφαλίζοντας καλύτερο έλεγχο.

Παράλληλα, η τήρηση back ups σε περισσότερους του ενός server  εκμηδενίζει την πιθανότητα απώλειας των δεδομένων, χωρίς να μειώνει τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Mε τι κόστος;

Οι δαπάνες μιας υπηρεσίας cloud είναι σαφώς μικρότερες σε σχέση με αυτές που απαιτούνται για τα παραδοσιακά software, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς την απαραίτητη επένδυση σε hardware που κάνουν οι περισσότερες επιχειρήσεις.

Συμπέρασμα

Μικρή ή μεγάλη, κάθε επιχείρηση έχει λόγους να επιλέξει τη μετάβαση σε ένα cloud περιβάλλον εργασίας. Η επένδυση πρέπει να γίνει με τρόπο συστηματικό και συνεπή, επιλέγοντας αξιόπιστους και έμπειρους συνεργάτες. Αυτό το «σύννεφο» ήρθε για να μείνει!

Η Honest Partners έχει αναπτύξει, ήδη από το 2011, τον Τιπούκειτο, την πρώτη cloud εφαρμογή για Δικηγόρους και Νομικά Γραφεία. Δείτε περισσότερα για τις εφαρμογές μας εδώ.

[1] http://www.sepe.gr/gr/research-studies/article/5076066/edona-anodiko-to-2015-gia-to-cloud-sto-28-i-auxisi/

Σχετικά Άρθρα:

Ευχαριστούμε για την εγγραφή

OK