Blog

Τα τελευταία μας νέα

Συνεργασία «MONUMENTA» και «Honest Partners» για το έργο καταγραφής της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Αθήνας

Standard Post with Image

Ένα μοναδικό έργο καταγραφής και ανάδειξης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Αθήνας, έχει  ξεκινήσει από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για την προστασία της φυσικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου «MONUMENTA», με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ  ΝΙΑΡΧΟΣ». Βασικός στόχος του εγχειρήματος είναι η έρευνα και η καταγραφή όλων των κτιρίων της περιόδου 1830-1940 και η ενημέρωση και άμεση συνεργασία των πολιτών μέσα από την ιστοσελίδα, διαδικτυακές εφαρμογές, ημερίδες, εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις κ.ά.

Την υλοποίηση και ανάπτυξη του συστήματος της βάσης δεδομένων, και της ιστοσελίδας αυτού του απαιτητικού εγχειρήματος έχει αναλάβει η εταιρεία πληροφορικής Honest Partners, με σημαντική εμπειρία σε ψηφιακά έργα πολιτισμού.

Η ιστοσελίδα, αποτελεί το βασικό εργαλείο της προσπάθειας, καθώς  θα περιλαμβάνει ελεύθερα προσβάσιμη βάση δεδομένων, η οποία θα αποτελεί και την πηγή πληροφόρησης για τα καταγεγραμμένα κτίρια. Παράλληλα θα δημιουργηθεί mobile εφαρμογή ηλεκτρονικής ξενάγησης που θα  ενισχύσει το συμμετοχικό χαρακτήρα του προγράμματος, τη γνώση για τα κτίρια της Αθήνας και τη διάδοση της αξίας της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Το πρόγραμμα συντονίζει και υλοποιεί ομάδα αρχαιολόγων και αρχιτεκτόνων ειδικευμένων στη διαχείριση και προστασία των μνημείων με τη συνεργασία εθελοντών.

 

Σχετικά Άρθρα:

Ευχαριστούμε για την εγγραφή

OK